Direktor Agencije Spektar

Gost Širom Srpske Miroslav Vukajlović

  • 23.07.2019. 18:01

Radnici dogovore posao sa domaćom firmom, pa pobjegnu Nijemcima. Ukidaju se neka zanimanja, nema sezonaca, samo su neke od tema koje se odnose na zapošljavanje.

O drugim temama koje imaju veze sa zapošljavanjem govorili smo sa gostom Miroslavom Vukajlovićem, direktorom Spektar agencije za posredovanje pri zapošljavanju.

"Poslodavci sad tek doživljavaju nešto što je kroz ovo vrijeme bilo za očekivati. Neće moći da podmire svoje potrebe za sezonskim radnicima. Sad čujemo sa svih strana kuknjavu za nedostatkom sezonaca", kaže Vukajlović.

Nedostaje radnika i u Republici Srpskoj, naročito kada je u pitanju ugostiteljstvo, a Vukajlović kaže da imaju povećan broj zahtijeva za radnicima i u građevinarstvu, poljoprivredi itd.

"Neki su se poslodavci već pripremili. Neki već godinama dovode radnike iz Srbije. Snalaze se ljudi", kaže Vukajlović i dodaje da su odavno najavljivali problem u koji se pojavio da su zahtjeve radnika zamijenili zahtjevi poslodavaca.

O čemu se još govorilo pogledajte u nastavku:

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.