Ambasador Švedske u Banjaluci 

Golićeva: Podrška zaštiti životne sredine

  • 13.11.2018. 16:36

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić u razgovoru sa ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom izrazila je zahvalnost što će Švedska razvojna agencija (Sida) finansirati izradu strategije zaštite životne sredine Republike Srpske.

Golićeva i Hagelberg razgovarali su danas u Banjaluci o aktuelnim temama u oblasti zaštite životne sredine sa aspekta procesa evropskih integracija u BiH, a posebnu pažnju posvetili su predstojećem sprovođenju projekta "Pomoć u poboljšanju kvaliteta vazduha i upravljanje kvalitetom vazduha u BiH", koji finansira švedska Vlada posredstvom svojih razvojnih agencija. 

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zahvalila je Hagelbergu za dosljednu podršku koju on lično, Ambasada i Sida pružaju Ministarstvu u oblasti zaštite životne sredine, saopšteno je iz Ministarstva. 

Ona je podsjetila da će uz finansijsku podršku Side uskoro početi izrada strateških dokumenata u oblasti zaštite životne sredine. 

"Mi smo izuzetno zahvalni što će Sida finansirati izradu strategije zaštite životne sredine Republike Srpske, koja će u sebi sadržati i pojedinačne strategije svih elemenata životne sredine i što ćemo dobiti izuzetno kvalitetan i sprovodljiv strateški dokument, koji će odrediti smjernice i pravce daljeg razvoja u ovoj oblasti", naglasila je Golićeva. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок