Potpredsjednik Vlade Republike Srpske

Golić: Vlada podržava zaštitu rijeka

  • 17.02.2021. 18:43

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas pred narodnim poslanicima da Vlada u potpunosti podržava rezolucije čiji je cilj zaštita rijeka i životne sredine.

"Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju je uspjelo obezbijediti da jedan od instituta iz Švedske za Republiku Srpsku sačini sveobuhvatnu strategiju o zaštiti životne sredine", rekla je Golićeva u Narodnoj skupštini u raspravi o Prijedlogu Deklaracije o zaštiti rijeka u Republici Srpskoj.

Ona je istakla da su propisi u Republici Srpskoj, koji se odnose na zaštitu životne sredine, usklađeni sa evropskim.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da je protiv izgradnje mini-hidroelektrana i da će SNSD predložiti amandmane na navedenu deklaraciju.

"Sigurno je da se zalažemo za zaštitu životne sredine i, ukoliko budu usaglašeni amandmani, podržaćemo Deklaraciju. Predloženi tekst Deklaracije mora biti poboljšan", reko je Mazalica.

Šef Kluba poslanika Demosa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović ocijenila je da je zaštita rijeka i životne sredine od vitalnog nacionalnog interesa.

"Dobro je što u Narodnoj skupštini Republike Srpske razmatramo navedeni dokument i sve moramo učiniti kako bi zaštitili naše rijeke. Došlo je vrijeme za promjenu koncesione politike u Srpskoj", rekla je Stevanovićeva.