Potpredsjednik Vlade Republike Srpske

Golić: U Srbac uloženo više od 50 miliona KM

  • 06.06.2019. 14:54

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas u Srpcu da je Vlada Srpske u ovu lokalnu zajednicu uložila više od 50 miliona KM za realizaciju infrastrukturnih projekata značajnih za razvoj.

"Tu nisu uračunata ulaganja nakon poplava niti pojedinih ministarstava. Jedan od primjera jeste Srednjoškolski centar Petar Kočić čiji krov je saniran sredstvima Vlade, a izdvojeno je više 250.000 KM", rekla je Golićeva novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Srbac Mlađanom Dragosavljevićem.

Ona je istakla da će u narednom periodu za sanaciju Srednjoškolskog centra, energetsko opremanje objekta i termičku izolaciju biti izdvojeno više od 600.000 KM, ali i da će biti saniran krov u jednoj od lokalnih škola.

"Razgovarali smo i o zbrinjavanju komunalnog otpada, jer na području ove opštine od 1991. godine postoji divlja deponija i postavlja se pitanje kako da je zatvorimo. Naći ćemo najbolje rješenje da bi ovaj problem bio riješen, a za početak smo nabavili višenamjenski kamion", dodala je Golićeva, koja je i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, koji je prisustvovao sastanku, naglasio je da je razgovarano i o potrebi sanacije i izgradnje nasipa da bi bile spriječene poplave.

"Trenutno realizujemo projekat sanacije crpne pume Povelič za šta je izdvojeno 700.000 KM. Razgovarali smo i o realizaciji projekata u obasti šumarstva i poljoprivrede, a u posljednjih nekoliko godina je na osnovu subvencija uplaćeno oko šest miliona KM poljoprivrednicima i konstantno se ovaj iznos povećava", rekao je Pašalić i naveo da su rekonstruisani i seoski putevi, među kojima je put u Resavcu.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović kaže da je finansijska situacija u opštini Srbac stabilna, a zaduženja u skladu sa zakonom, što je značajno za razvoj.

"Ono što je važno jeste da je Fond solidarnosti zatražio da lokalne zajednice dostave broj domaćinstava koja su poplavljena prilikom posljednjeg nevremena. Biće im isplaćeno po 5.000 KM, kao što je bilo 2014. godine", rekla je Vidovićeva.

Dragosavljević je ocijenio da opština Srbac ima uspješnu saradnju sa Vladom Republike Srpske i izrazio uvjerenje da će biti nastavljena na dobrobit građana.

"Na sastanku smo razgovarali o pitanjima značajnim za razvoj opštine. Razgovarali smo o situaciji u oblasti šumarstva, poljoprivrede, ali i zbrinjavanju ekološkog ogtpada i dodatnih ulaganja u razvoj opštine", rekao je Dragosavljević.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)