Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju

Golić: Saradnja dala dobre rezultate

  • 05.12.2019. 16:23

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas da je dosadašnja saradnja Republike Srpske i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u oblasti energetske efikasnosti dala dobre rezultate.

Golićeva je tokom razgovora sa šefom Kancelarije EBRD-a u BiH Manuelom Nesl izrazila očekivanja da će EBRD u narednom periodu moći da ponudi modele za finansiranje energetske obnove zgrada kolektivnog stanovanja, sa povoljnim kamatnim stopama, s obzirom na veliku zainteresovanost zajednica etažnih vlasnika za ovaj vid sanacije, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.

Golićeva i Neslova ocijenile su da su neophodna veća ulaganja u mjere energetske efikasnosti, ne samo u javnom nego i u privatnom sektoru, između ostalog, zbog sve većih posljedica klimatskih promjena.

Na sastanku je bilo riječi i o načinima refinansiranja sredstava od ušteda od ostvarenih mjera energetske efikasnosti, kao i o proširenju saradnje EBRD-a sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Posebna pažnja posvećena je planovima Ministarstva za unapređenje oblasti upravljanja otpadom, te je dogovoreno da se naredni sastanak, u širem formatu, održi početkom naredne godine, nakon usvajanja Republičkog plana upravljanja otpadom.

Sastanku je prisustvovao i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)