Ministarstvo nema ništa s tim

Golić: Posao inspekcije je problem curenja ulja u krugu "Incela"

14:18, 03.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da svi treba više da vode računa o zaštiti životne sredine, a da je posao inspekcije da utvrdi stanje i naloži otklanjanje nedostataka kada je riječ o eventualnom slučaju curenja ulja u krugu "Incela" u Banjaluci.

"Mi kao ministarstvo nemamo ništa s tim. To je objekat energane koji je u stečaju već 10 godina. Poslovna zona `Incel`, menadžment i upravljačka struktura treba da vode računa da objekti koji se ne koriste u tom krugu moraju ispunjavati određene uslove", rekla je Golićeva novinarima komentarišući pojedine medijske navode o curenju ulja iz bivše "Incelove" energane. 

Ona je istakla da samo nadležna inspekcija može da ode na lice mjesta, izvrši uvid, te zapisnikom konstatuje o čemu je riječ i naloži otklanjanje nedostataka. 

Golićeva je navela da svi treba da više brinu o životnoj sredini i da očuvaju rijeke da ne postanu crne kao Temza ili Sena. 

"Pogledajmo rijeku Vrbas, našu ljepoticu. Ne smijemo dopustiti da postane kao Temza ili Sena, neka crna rijeka", rekla je Golićeva.