Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju

Golić: Nedolično i nedopustivo ponašanje Stanića

  • 25.09.2019. 19:54

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ocijenila nedoličnim i nedopustivim uvrede koje je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić na današnjoj sjednici uputio ministarki finansija Srpske Zori Vidović, te poručila da se ne smije dozvoliti da se neprimjerenim izjavama urušavaju institucije Srpske.

"Rukovodstvo Narodne skupštine trebalo je odmah da prekine rad parlamenta i da izrekne mjere predviđene Poslovnikom", smatra Golićeva.

Golićeva je u izjavi Srni naglasila da je potrebno mijenjati Poslovnik da bi se rad parlamenta zaštitio od takvog ponašanja.

"Ministarka Zora Vidović je afirmisana u svom dosadašnjem radnom vijeku. Radila je vrlo odgovorne poslove, sada obavlja jedan od najodgovornijih poslova u Vladi Srpske, i to stručno i profesionalno", rekla je Golićeva.

Golićeva je naglasila da nije samo Vidovićeva tema vrijeđanja, te da su i drugi izloženi uvredama od pojedinaca.

"Po tom pitanju rukovodstvo Narodne skupštine treba da reaguje i zaštiti sve nas od neprimjerenog ponašanja pojedinaca i vrijeđanja u parlamentu", dodala je ona.

Prema njenim riječima, nedoličnim ponašanjima nije mjesto u Skupštini, time se narušava dignitet, kredibilitet najvišeg zakonodavnog organa i jednog od stubova vlasti Srpske.

"Ne smijemo dopustiti da djelovanjem i neprimjerenim izjavama urušavamo naše institucije", poručila je Golićeva.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić na današnjoj sjednici uputio je uvredu ministrki finansija Srpske Zori Vidović, rekavši da je "glupa", te dodao da stoji iza tih riječi.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)