Štutgart

Sastanak predstavnika Vlade Republike Srpske sa poslanikom njemačkog Bundestaga

  • 25.01.2020. 16:56

Sastanak Srebrenke Golić, potpredsjednika Vlade Republike Srpske, i Zlatana Klokića, ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, sa Stefanom Kaufmanom, poslanikom Hrišćansko demokratske unije u njemačkom Bundestagu, održan je u Predstavništvu Republike Srpske u Štutgartu.

Sastanku je prisustvovao i Mićo Ćetković, šef Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj, kao i o potencijalnim ulaganjima. Srebrenka Golić se zahvalila Kaufmanu na dosadašnoj podršci.

"Nadamo se intenzivnijoj saradnji sa Baden Virtembergom i da će se ona proširi i na savezni nivo. Kaufman u tome može mnogo da pomogne kao poslanik u Bundestagu", rekla je Srebrenka Golić, potpredsjednik Vlade Republike Srpske.

Kaufman se zahvalio na pozivu da prisustvuje proslavi Dana Republike Srpske u Štutgartu.

"Bio sam dva puta u Republici Srpskoj, upoznao predstavnike vlasti Republike Srpske i vidio kako sve funkcioniše. Osjetio sam želju u Republici Srpskoj da postane dio EU. Turizam je veliki potencijal Republike Srpske, privredni potencijal postoji i ima interesa njemačkih privrednika za saradnju. Jako je važno da se radi na tome da se smanji birokratija da bi njemačke firme mogle lakše da investiraju", istakao je Stefana Kaufmana, poslanik Hrišćansko demokratske unije u njemačkom Bundestagu.

I ministar Klokić se zahvalio Kaufmanu za dosadašnju podršku Republici Srpskoj. Sa njim je razgovarao o aktivnostima ministarstva koje predvodi kada je riječ o evropskom putu, rekavši da je podrška koju Kaufman pruža Republici Srpskoj veoma značajna jer dolazi od poslanika sa saveznog nivoa. Obojica su se složili da su avionske linije iz Banja Luke ka Njemačkoj potrebne i značajne.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)