Da preuzmu odgovornost zbog lošeg rezultata

GO SDS-a Bijeljina zatražio smjenu Govedarice i kompletnog rukovodstva partije

  • 13.11.2018. 07:49

Gradski odbor SDS-a Bijeljina zatražio je da predsjednik ove stranke Vukota Govedarica, genaralni sekretar Igor Ostojić i kompletno rukovodsto SDS-a preuzmu odgovornost zbog lošeg rezultata stranke na opštim izborima i podnesu ostavku.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da u što skorije vrijeme bude zakazana vanredna Skupština SDS-a i održani vanredni unutarstranački izbori da bi SDS otklonio sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu, saopšteno je iz Gradskog odbora stranke nakon sinoćnje višečasovne sjednice. 

Članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina analizirali su rezultate na nedavno održanim opštim izborima, te zaključili da bijeljinski SDS nije zadovoljan ostvarenim, kako onim u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH. 

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da SDS, kao državotvorna, odgovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo iznad borbe za ulazak u vlast, naveli su u saopštenju. 

"Ovaj odbor SDS-a smatra da je krajnje vrijeme da sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj bude postignut konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize", saopštio je Gradski odbor bijeljinskog SDS-a. 

Na sjednici je bijeljinski Gradski odbor zatražio i da predsjednik Glavnog odbora SDS-a /Milan Miličević/ bude ovlašćen da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa. 

Istovremeno, članovi ovog odbora SDS traže i da prestane isključivanje iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova. 

U saopšenju dostavljenom medijima nakon višečasovne sjednice Gradski odbor SDS-a Bijeljina je naveo da će poštovati sve odluke Glavnog odbora SDS-a i napomenuo da su svi zaključci i odluke usvojeni jednoglasno. 

Od 75 članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, sjednici je prisustvovalo 69.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)