Doboj

GO ne prihvata odluku o isključenju Petrovića, traže smjenu Govedarice

  • 09.11.2018. 18:02

Gradski odbor SDS-a u Doboju usvojio je danas zaključke kojim ne prihvata odluku o isključenju Obrena Petrovića iz stranke, traži smjenu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice i održavanje stranačkih vanrednih izbora.

U zaključcima dobojski SDS daje punu podršku Petroviću, kao i drugim izabranim predstavnicima SDS-a koji su osvojili mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH. 

Potpredsjednik dobojskog odbora SDS-a Danijel Jošić rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice da su zaključci jednoglasno usvojeni. 

Petrović je rekao da je odluka Govedarice neshvatljiva i smatra da je njegova, kao i smjena ostalih lidera SDS-a - pokušaj urušavanja SDS-a. 

On je naveo da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sprovođenja opštih izbora prvo čestitao njemu, s obzirom na to da je dobojski odbor pobijedio na sva četiri izborna nivoa, nakon čega je uzvratio čestitkama Dodiku i Cvijanovićevoj. 

Petrović je dodao da je, nakon toga, razgovarao sa Govedaricom o potrebi da se sarađuje sa drugim strankama kako bi se formirala vlast, što je lider SDS-a odbio. 

On je ponovo ukazao na značaj i doprinos Dodika i Vlade Srpske u razvoju grada Doboja u posljednjih osam mjeseci, a što, prema njegovoj ocjeni, predstavnici SDS-a u Savjetu ministara nisu uradili u posljednje četiri godine. 

Petrović nije rekao da li će preći u drugu stranku, ali je medijske navode o tome nazvao spekulacijama. 

Po pitanju izbora za gradonačelnika Doboja nakon njegovog izbora u Parlamentarnu skuopštinu BiH, Petrović je rekao da će to najvjerovatnije biti nezavisni kandidat koji će biti prihvatljiv za sve političke subjekte. 

Konferenciji za novinare prisustvovao je i član Gradskog odbora Nebojša Marić koji nije davao izjave. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.