Milica Ristović Krstić

Glasački listići u Grčku stigli osam dana poslije izbora

14:49, 23.11.2020.
Izvor: RTRS
Problemi koji su na ovim lokalnim izborima imali građani Republike Srpske i FBiH u dijaspori još uvijek su predmet interesovanja javnosti. To je potvrdila i ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić, koja je na svom Fejsbuk profilu objavila da su glasački listići stigli tek danas.

"Da je Centralna izborna komisija BiH glasački materijal poslala barem sedam dana ranije, možda bi i stigao na vrijeme. I ne, nema veze sa "lockdown" u Grčkoj, nego sa neažurnošću CIK-a i potpunim zanemarivanjem činjenice da smo u pandemiji", napisala je Ristović Krstić. 

Rekla je da su glasački listići za lokalne izbore stigli osam dana nakon izborne nedjelje, te se ironično zahvalila CIK-u na ažurnosti.

Ističe da joj se veliki broj građana, koji su rasuti širom svijeta, a koji su takođe bili prijavljeni za glasanje putem pošte javio sa istim problemom.

"Odnosno, nemogućnošću da ostvare ustavom zagarantovano pravo i glasaju na izborima. Na stranu činjenica ima li uopšte smisla glasanje iz inostranstva, a pogotovo na lokalnim izborima, to je posebna tema, ali ako ste započeli proces, dovedite ga do kraja!", poručila je ona.

Podjećanja radi, Ristović Krstić je negodovala i na dan lokalnih izbora, kada je objavila da prvi put od kad ostvaruje pravo glasa, neće glasati na izborima.