Gdje su konkursi za desetine radnika bili do sada?

  • 03.12.2020. 19:23

Kukavički udar odlazeće administracije – tako novoizabrani gradonačelnik Prijedora vidi konkurs za prijem 30 radnika koji je raspisala Gradska uprava.

Dalibor Pavlović za ATV kaže da nema ništa protiv zapošljavanja ali pita zašto, do sada, nije bilo konkursa za ovoliko radnika i kako ih, odjednom, treba toliko taman kad aktuelni gradonačelnik i njegov tim treba da odu? Smatra da je riječ o političkom zapošljavanju. 

"Smatram da je to odlazeća administracija svjesno i namjerno uradila politički kako bi zaposlili i uhljebili svoje političke podobnike da njih postave na ta radna mjesta. Da je nešto drugo u pitanju ti konkursi bi bili raspisani ranije ne bi se čekalo posljednjih 15 dana rada gradonačelnika da se to uradi", rekao je Dalibor Pavlović, novoizabrani gradonačelnik Prijedora.

Gradskoj upravi hitno su potrebni stručni saradnici u sedam odjeljenja, osam odsjeka i stručnoj službi gradonačelnika, od jednog do pet radnika u svakom od njih. Pavlović je izračunao da koštaju oko 550 hiljada maraka na godišnjem nivou. To je, smatra, veliki udar na budžet i vruć krompir koji mu se prebacuje. I nije samo Gradska uprava. 

"Još jedan od problema skoro iste stvari prema informacijama koje imam dešavaju se i u Domu zdravlja, Komunalnom preduzeću i Dječijem vrtiću", istakao je Pavlović.

Stižu i reakcije. Socijalisti i PDP-ovci pitaju da li je ovo moralan potez DNS-a koji odlazi sa vlasti. Gdje su, kažu, do sada bili sa konkursima preko kojih se masovno zapošljava?

"Svi znamo u Prijedoru da se radi o 30 stranačkih uhljeba i da je to, prije svega, cilj odlazeće administracije i gradonačelnika. Prema nekim informacijama koje ja imam mislim da se slično ponašaju i ostali rukovodioci i direktori DNS-a gdje po ostalim firmama gdje rukovode takođe zapošljavaju svoje stranačke ljude", naglasio je Dalibor Grabež, PDP. 

"S obzirom na to da smo upoznati da finansijska situacija u opštini nije sjajna, bojimo se da ćemo na taj način zapošljavanjem novih radnika ugroziti i radna mjesta onih koji su već sada zaposleni. Potez aktuelnog gradonačelnika nije kolegijalan", naglasio je Igor Kneginjić, Socijalistička partija.

Komentar na ovakve navode u vezi konkursa tražili smo i u Gradskoj upravi. Odgovor nismo dobili. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?