Neutralnost i demilitarizacija

Galijašević: Srpska jasno izrekla stav o NATO

  • 06.12.2018. 16:41

Republika Srpska jasno je izrekla politički stav o NATO, poručivši da želi neutralnost i da podržava demilitarizaciju BiH i zato nema potrebe da se razgovara o tehničkim detaljima i prednostima Akcionog plana za članstvo i o reformama koje on zahtijeva, zaključio je stručnjak za borbu protiv terorizma i politički analitičar Dževad Galijašević za Radio Republike Srpske.

Kada je riječ o obezbjeđenju srpskog člana Predsjedništva, Galijašević kaže da ne može niko o tome odlučivati osim predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Ne može neki trećerazredni službenik poput Mirsada Vilića objašnjavati svome šefu, svome predsjedniku, šta je u njegovom interesu i kako da ga on obezbjeđuje na najbolji način" istakao je Galijašević.

Galijašević je, gostujući u emisiji "Otvoreno rečeno" Radija Republike Srpske, rekao da smo svi svjedoci kako Direkcija za koordinaciju obezbjeđuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima i da niko za taj napad nije odgovarao. 

"Zašto bi Dodik doveo sebe u tu poziciju? On je sada kao predsjedavajući Predsjedništva BiH naredbodavac tim institucijama, naredbodavac u smislu vlastite bezbjednosti. Njegova riječ je "najstarija", ona se ne pobija. Ne može Mirsad Vilić pobijati stav predsjedavajućeg Predsjedništva u smislu obezbjeđenja" rekao je Galijašević.

On je zaključio da to otvara daleko važnije pitanje - koliko je Dodik bezbjedan u Sarajevu i u zgradi Predsjedništva BiH, jer pokušaj da se razoruža njegova pratnja pokazuje namjeru da u Sarajevu nisu odustali od ugrožavanja bezbjednosti, pa i života srpskog člana Predsjedništva.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.