Radovan Višković  

Formiranje VRS ključna odluka za spas srpskog naroda

  • 12.05.2019. 14:47

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Republika Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine, kada je formirana njena vojska.

"Poslije 27 godina od toga pokazalo se da je to bila ključna odluka da se srpski narod na ovim prostorima zaštiti i spasi", rekao je Višković novinarima nakon završetka zvaničnog obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka u kasarni "Kozara" u Banjaluci. 

Višković je istakao da sve institucije Republike Srpske i njihovi predstavnici u narednom periodu moraju njegovati i obilježavati ovaj datum i pokloniti se žrtvama svih srpskih boraca koji su položili živote za stvaranje Republike Srpske. 

"Oni u dali živote za stvaranje naše otadžbine Republike Srpske u kojoj danas živimo", istakao je Višković. 

Premijer Srpske je naglasio da su oni koji danas predstavljaju institucije Republike Srpske dužni da to nastave i da čuvaju Republiku Srpsku. 

Višković je čestitao Dan Vojske Republike Srpske pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH i svim građanima Republike Srpske.