Željka Cvijanović

Formiranje vlasti uslov za realizaciju strateških projekata

  • 27.09.2019. 11:20

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u razgovoru sa novoimenovanom direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Manuelom Nesl da je uspostavljanje vlasti na svim nivoima u BiH uslov da bi se moglo nastaviti sa realizacijom strateški važnih projekata.

Sagovornici su na sastanku u Banjaluci, na kojem je razgovarano o saradnji institucija Srpske sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, istakli da je dosadašnja saradnja bila veoma uspješna, posebno kada je riječ o podršci infrastrukturnim projektima, energetskom i bankarskom sektoru i zaštiti životne sredine.

Cvijanovićeva je izrazila očekivanje da će uspješna saradnja, putem realizacije zajedničkih projekata, biti nastavljena, saopšteno je iz Biroa predsjednika Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Ona je upoznala goste o aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH, te reformskim aktivnostima koje se sprovode u brojnim oblastima.

Cvijanovićeva je novoimenovanoj direktorki poželjela dobrodošlicu i uspjeh u radu, a njenom prethodniku Janu Braunu, koji je prisustvovao sastanku, zahvalila za angažman u proteklih pet godina.