NATO najvažnija tema

Formiranje vlasti: Sastanak Dodika, Izetbegovića i Čovića do kraja sedmice

  • 20.05.2019. 14:21

Novi pregovori lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA u vezi s formiranjem izvršne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine očekuju se do kraja ove sedmice, rekao je za Radio Republike Srpske portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"SNSD će na sastanku ponovno poručiti da nema ništa protiv saradnje BiH sa NATO-om, ali na nivou na kojem sa Sjevernoatlantskim savezom sarađuje Srbija. Očekuje se da će ovo biti najvažnija tema razgovora Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića", kaže Kovačević.

On je naglasio u razgovoru za Radio RS da SNSD ne odustaje od principa koji su utvrđeni u Narodnoj skupštini Srpske u vezi sa akcionim planom za NATO, kao i od broja ministarskih pozicija koje po Ustavu BiH pripadaju strankama iz Republike Srpske.

Kovačević je naglasio da su BiH, a posebno RS i njeni građani, nezasluženo bili u nekoj vrsti talačke krize i nesređenih političkih odnosa u FBiH.

On je dodao da SDA nije imala hrabrosti da sama uđe u proces formiranja vlasti te da je činila sve da razbije takozvani bh. blok i izvuče DF, a da se na kraju ovim strankama pridružio i Fahrudin Radončić, odnosno SBB BiH.

Kovačević prognozira da bi do novog sastanka lidera stranaka SNSD-a, HDZ-a i SDA trebalo da dođe u toku ove sedmice, ali podsjeća da u BiH, kako je rekao, nikada ništa nije sigurno.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм