Sastanak Cvijanović - Rauber Sakser

Formiranje vlasti na nivou BiH preduslov za nastavak reformi

  • 27.03.2019. 15:08

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je tokom sastanka sa ambasadorom Švajcarske u BiH Andreom Rauber Sakser naglasila opredijeljenost institucija Republike Srpske da u procesu evropskih integracija i primjene evropskih vrijednosti imaju aktivnu ulogu i ponovila da proces pridruživanja EU zahtijeva koordinaciju svih nivoa vlasti u BiH.

U tom kontekstu istaknuta je neophodnost što skorijeg formiranja vlasti na nivou BiH, kao preduslova za dalji nastavak socijalno-ekonomskih reformi i bržeg napredovanja na putu ka EU, te konstatovano da je Republika Srpska u svim tim procesima pokazala efikasnost, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Na sastanku u Banjaluci razgovarano je o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH. 

U saopštenju se navodi da je razgovarano i o implementaciji Strategije saradnje Švajcarske i BiH za period od 2017. do 2020. godine, koja obuhvata oblasti zdravstva, ekonomije, zapošljavanja mladih, pravosuđa, kulture i razvoja, te da je iskazan obostrani interes za stvaranje uslova za povećanje ekonomske saradnje i zajedničke projekte.

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм