Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite

Formirana Кomisija za ispitivanje događaja u SC "Nikola Tesla"

  • 29.04.2020. 12:41

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske formiralo je Кomisiju za ispitivanje događaja u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci od 27.04.2020. godine, koju čine predstavnici zdravstvenog sektora, inspekcije, sektora civilne zaštite i ovog izolacijskog centra karantinskog tipa.

Кomisija će u najkraćem mogućem roku podnijeti izvještaj ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske radi utvrđivanja tačnih okolnosti i odgovornosti pojedinih lica u sprovođenju protokola za smještaj lica u karantine.  

"Podsjećamo da je i Republički štab za vanredne situacije donio niz zaključaka koji se tiču uspostavljanja i funkcionisanja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa. Neki od zaključajka koji su doneseni: Zaključak o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina; Zaključak o ustupanju prostorija; Zaključak o ustupanju prostorija osnovnih i srednjih škola i đačkih domova; Zaključak o mjeri upućivanja lica u karantin; Zaključak o kontroli ispunjenosti uslova objekata koji se koriste kao karantin; Zaključak o vođenju evidencije lica koja ulaze i izlaze iz karantina; Zaključak o organizaciji i radu republičkih objekata za izolaciju karantinskog tipa; Zaključak o kontroli smještaja u karantin; Zaključak o imenovanju koordinatora republičkih objekata za izolaciju karantinskog tipa; Zaključak o dopuni Zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim korona virusom u Republici Srpskoj; Zaključak o otpuštanju lica iz karantina lokalnih samouprava itd. Svi zaključci dostupni su na internet stranici Vlade Republike Srpske", stoji u saopštenju MMinistarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Podsjećamo da je i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izradio Uputstvo za organizaciju i sprovođenje karantina na graničnom prelazu i u lokalnoj zajednici. Svi objekti za izolaciju karantinskog tipa su usaglasili i Uputstvo za postupanje sa licima po ulasku u objekat za izolaciju karantinskog tipa. 

"Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izražava žaljenje zbog neugodnosti koju su doživjele osobe koje su učesnici ovog događaja", stoji u saopštenju MMinistarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.


 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.