Banjaluka

Formiran Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije

  • 28.01.2020. 17:42

Pet poslanika Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske formiralo je nezavisni klub poslanika Socijalističke partije, koji će funkcionisati u tom formatu do ostavke Petra Đokića sa mjesta predsjednika Socijalističke partije.

Ovo su danas potvrdili narodni poslanici SP na pres konferenciji nakon održane sjednice kluba.

Narodni poslanik Maksim Skoko poručio je da poslanici ostaju pri ranije iznesenim stavovima i da će klub poslanika u ovom formatu funkcionisati do ispunjenja zahtjeva narodnih poslanka i članstva Socijalističke partije.

"Naš zahtjev je da se Petar Đokić povuče sa mjesta predsjednika partije i mnistra u Vladi Republike Srpske i jedinstveni smo da istrajemo u tom zahtjevu. Danas smo formirali nezavisni klub koji će funkcionisati u ovom formatu dok se Đokić konačno povuče, što će se desiti vrlo brzo. Do tada, imamo kapacitet od pet poslanika, a imamo i zahtjev članstva da putem naših kadrova promovišemo programska rješenja Socijalista, što sa Đokićem na čelu jednostavno nije moguće", rekao je Maksim Skoko.

Narodni poslanik Goran Selak naglasio je da Petar Đokić još uvijek ima priliku da se povuče, da se izvini članstvu Socijalističke partije i da na miru riješi lične probleme sa zakonom i odgovori na optužbe koje opterećuju čitavu Socijalističku partiju.

"I dalje insistiramo na jedinstvu u partiji, poštovanju partijskih akata i provođenju politika Socijalističke partije. Petar Đokić još uvijek ima šansu da se iskupi i doprinese konsolidaciji partije u izbornoj godini. Što se tiče kluba poslanika, nastavljamo jedinstveno, imamo podršku članova partije i insistiramo na rješenjima problema u kojima se partija nalazi zbog samovolje Petra Đokića", istakao je Goran Selak.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.