Sastanak Čubrilović - Mašić

Foča primjer dobrog rada lokalne uprave

  • 28.11.2018. 14:53

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas u Foči da su svi započeti veliki infrastrukturni projekti u ovoj lokalnoj zajednici uspješno realizovani.

Čubrilović je nakon razgovora sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem izjavio novinarima da opštinska administracija veoma dobro funkcioniše i da ne postoje više sudski sporovi koji su joj nekada bili veliki teret. 

"Nema više sudskih sporova, a načelnik Mašić je, kada je došao na posao u prvom mandatu, zatekao 64 izvršne presude. Danas ova lokalna zajednica nema takvih problema, niti problema sa započetim projektima", rekao je Čubrilović. 

On je podsjetio da su realizovani veliki projekti, poput izgradnje studentskog doma i adaptacije nove zgrade Bogoslovskog fakulteta. 

"Sada je u toku i druga faza vodovoda i nadam se da će i to biti uspješno relizovano i da će Foča zaokružiti svoje potrebe i želje", naveo je Čubrilović. 

On je napomenuo da Foči, da bi dobila status grada, nedostaje samo broj stanovnika, a da po svim drugim pokazateljima zaslužuje taj status. 

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da su predsjednika Narodne skupštine informisali o stabilnom poslovanju ove lokalne zajednice. 

"Ovo je opština u kojoj se sjednice lokalnog parlamenta redovno održavaju, skupštinska većina uspješno funkcioniše i budžet se redovno puni. Nemamo sudskih sporova, što znači da radimo u skladu sa zakonom, a u prethodnim godinama ispunili smo sve planirane investicije", rekao je Mašić. 

On je dodao da je za narednu sjednicu Skupštine opštine pripremljen nacrt budžeta za 2019. godinu. 
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.