ATV u posjedu dokumenata

Evo šta su u svojim ostavkama napisali Pavić i Rodić

  • 24.12.2019. 13:44

Marko Pavić, dugogodišnji predsjednik Demokratskog narodnog saveza, podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika partije.

Prenosimo puni tekst ostavke:

"Podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika DNS sa danom 24.12.2019. godine.

Ostavku podnosim iz zdravstvenih razloga jer bi dalja aktivnost ugrozila moje zdravlje pa i sam život.

Takođe, želim da doprinesem razrješavanju problema koji prate DNS od saopštavanja rezultata posljednjih parlamentarnih izbora. DNS je posljednjih 20 godina iz izbora u izbore postizao sve bolje rezultate, da bi na posljednim izborima osvojio 100.000 glasova. Želim da se ovaj trend nastavi.

Zahvaljujem svim iskrenim članovima DNS na dobroj saradnji. Bilo je uživanje raditi sa Vama. Neka mi ne sude samo oni kojima sam ikakvo dobro učinio", zaključuje sada već bivši predsjednik Demokratskog narodnog saveza.

Pavić je rođen 26. oktobra 1947. godine u naselju Bistrica kod Prijedora. Oženjen je Olgom Pavić s kojom ima dvoje djece, sina Mladena i ćerku Vesnu. U svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri bio je predsjednik Skupštine opštine Prijedor, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova, te ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske. Funkciju gradonačelnika Prijedora obavljao je u tri mandata.

Takođe, prenosimo i tekst ostavke dosadašnjeg Zamjenika predsjednika i Generalnog sekretara DNS-a Dragutina Rodića.

Poštovani,

Podnosim neopozivu ostavku na mjesto Zamjenika predsjednika DNS-a i Generalnog sekretara DNS-a.

Razlog podnošenja ostavke je da je neopozivu ostavku podnio predsjednik DNS-a, te smatram da bi moj politički rad u ovim okolnostima na navedenim stranačkim funkcijama bio bespredmetan.

Preko dvadeset godina sam intenzivno sarađivao sa predsjednikom DNS-a, od 2004. godine kao Generalni sekretar DNS-a, a od 2019. godine i kao Zamjenik predsjednika DNS-a. Bavio sam se operativnim radom u okviru staturanih nadležnosti, gradeći i provodeći politike DNS-a sa ogromnom večinom čestitih članova i simpatizera širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Ta i takva politika omogućila je neprestani rast članstva, izbornih rezultata i omogućila da sa početnih dvadesetak hiljada glasova izraste u stranku koja je na posljednjim izborima osvojila blizu 100.000 glasova za NSRS, 12 poslanika i 67.000 glasova za PSBiH i jednog poslanika.

Danas to više nije ta politika. Na sceni je borba za primat u stranci, i to na način kako se to u DNS-u nikada nije dešavalo. Jednostavno, uvijek je to bila institucionalna politika po čemu smo bili prepoznatljivi.

Kada je DNS postigao najbolji rezultat, tada je i počeo sunovrat DNS.

Naravno da kao čovjek koji je obavljao važne funkcije u stranci osjećam odgovornost, prije svega što nisam prepoznao nadolazeće pojave i pravovremeno reagovao putem organa DNS-a.

Još od 2000. godine kao potpredsjednik DNS do danas stranka je bilježila samo uspjehe, a ja sam zajedno sa predsjednikom, organima DNS-a i članstvom učestvovao u deset izbornih ciklusa koji su obezbjedili konstantan rast i ostvarenje najboljeg rezultata na Opštim izborima 2018. godine.

Želim da se zahvalim prije svega svojim najbližim saradnicima, članovima DNS-a, biračima i poštovaocima politike DNS-a.
Nadam se da će u vremenima koja dolaze politika DNS-a zauzimati značajno mjesto u političkom životu na ovim prostorima i iskreno sam uvjeren da će se centar odlučivanja ponovo vratiti u organe DNS-a, da će se vratiti bazičnim vrijednostima na kojima je nastao i sa kojima je bilježio konstantne uspjehe.

Dragutin Rodić

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.