Sastali se u Beogradu

Evo šta su rekli predsjednik Srpske i srpski član Predsjedništva BiH nakon sastanka sa Putinom

  • 17.01.2019. 20:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas su se u Beogradu sastali sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Oni su prisustvovali i svečanom ručku koji je organizovan u čast ruskog predsjednika, te izrazili zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je sve ti upriličio.

Dodik je rekao da je današnji sastanak bio jedan od sastanaka u kontinutetu, te da je napravljena analiza toga šta je urađeno i da su razmijenili mišljenja sa ruskim predsjednikom.

Srpski član Predsjedništva kaže da je nedolična atmosfera koja se stvara u Sarajevu zbog navodnog ruskog uticaja.

"Mislim da je današnji sastanak pokazao koliko je nedolična ta atmosfera linča koja se dešava u Sarajevu vezano za aktivnosti koje su i prihvatanje toga da se vode aktivnosti protiv nekog navodnog ruskog uticaja. Putin je istako privrženost međunarodnom pravu, Dejtonskom sporazumu i cjelovitosti i teritorijanom integritetu BiH, ali i odbrani pozicija dobijenih u Dejtonu", kaže Dodik.

Dodik kaže da mu je Putin čestitao na izborim rezultatima, a da su još pričali o izgradnji gasovoda i rekonstrukciji termoelektrana Gacko i Ugljevik.

Evo šta su rekli predsjednik Srpske i srpski član Predsjedništva BiH nakon sastanka sa Putinom.