Radovan Višković

EUFOR nema pravo da kontroliše opremu u školama

  • 31.01.2020. 19:08

Iako su iz EUFORA najavili da će se obratiti ministartvu prosvjete i kulture povodom posjete školama u Mrkonjić Gradu takav zahtjev još nije stigao u ovo ministarstvo, potvrđeno je to za ATV.

Ukoliko do posjete i dođe EUFOR nema pravo da kontroliše opremu koja je stigla iz Srbije, kaže to premijer Radovan Višković. Iako su se iz EUFOR-a ogradili po pitanju posjete školama i rekli da su iz pristojnosti pitali za donaciju Aleksandra Vučića, premijer im kaže, da u kontrolu ne mogu. 

"Pa hvala vam na pristojnosti i ja ću im reći iz pristojnosti, ne može, prema tome, oni zna se koja je njihova misija, oni ovdje mogu da kontrolišu vojne, i ostale strukture i sadražaje, a donacija od predsjednika Srbije školi Mašinskoj i Gimnaziji ne može biti nikako predmet provjere od strane EUFOR-a", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Nevješto su saopštenjem pokušali da opravdaju svoje namjere tvrdi premijer. Ono što zapravo žele jeste da se odnosi između Srbije i Srpske naruše ali od toga kako kaže nema ništa. 

Ni na adresu opštine Mrkonjić Grad nije stigao nikakav zahtjev za posjetu, kaže to načelnik Divna Aničić zato vjeruje da je riječ samo o redovnoj posjeti kako su iz EUFOR-a naveli.

"Neka redovna posjeta kako bi razgovarali kako inače razgovaraju, i da njih uopšte ne interesuje to. Niti su mi se obraćali niti su tražili", istakla je Divna Aničić, načelnik Mrkonjić Grada. 

Iz kancelarije EUFOR-a juče su pozvali direktora mrkonjićke Gimnazije da se raspitaju o donaciji srpskog predsjednika, potvrio je to direktor Zoran Bjelajac. Tako nešto su ipak demantovali iz EUFOR-a tvrdeći da je riječ o uobičajenoj posjeti i da nije postojala namjera da se kontroliše donacija. 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.