Episkop Јefrem: Srpski narod treba da bude ponosan jer ima Srpsku

  • 09.01.2021. 12:31

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem poručio je da srpski narod danas treba da bude ponosan i radostan, jer ima svoju otadžbinu – Republiku Srpsku.

- Srpski narod osjeća taj ponos i tu radost, jer danas imamo svoju Republiku Srpsku. Obavezni smo da iskazujemo svoju ljubav prema svojoj otadžbini kroz patriotizam, odnosno ljubav prema svojoj zemlji - istakao je vladika Јefrem u besjedi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Vladika Јefrem je rekao da je danas krsna slava Republike Srpske, Sveti arhiđakon Stefan, koji je prvi među mučenicima stradao za Hrista za istinu i pravdu.

- Teško da bi se mogao izabrati bolji nebeski zaštitnik Republike Srpske nego što je Sveti arhiđakon Stefan, koji je propovijedao istinu, stradao radi istine i na kraju pobijedio - naglasio je episkop Јefrem.

Vladika Јefrem je rekao da treba Republiku Srpsku treba graditi, voljeti i poštovati srpski narod, ali i druge narode koji ovdje žive.

- Neka blagoslov Božiji bude sa svima nama, sa našim narodom i sa onima kojima je Bog i narod povjerio da u ovom momentu vode Republiku Srpsku - od najnižeg do najvišeg nivoa vlasti - istakao je vladika Јefrem.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок