Poreska uprava

Elektronske prijave za takse

  • 13.03.2019. 11:43

Poreska uprava Republike Srpske uvela je novu mogućnost - elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku, komunalnu i boravišnu taksu, sa ciljem jačanja usluga poreskim obveznicima i pojednostavljenja procedura.

Ova nova usluga uvedena je u ponedjeljak, 11. marta, i za sada je ostavljena mogućnost dobrovoljne prijave, ali će od 20. marta elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku, komunalnu i boravišnu taksu biti obavezno, saopšteno je iz Poreske uprave. 

Poreska uprava obavještava da je, s tim u vezi, stavljanjem u funkciju ove nove usluge počela i registracija korisnika sistema-fizičkih lica koja su od poreskog obveznika ovlašćena za podnošenje poreskih prijava. 

U saopštenju se podsjeća da su predstavnici Poreske uprave početkom marta širom Srpske održali niz obuka poreskih obveznika za elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku, komunalnu i boravišnu taksu. 

Ova aktivnost je organizovana u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske sa ciljem da se poreskim obveznicima pomogne da što lakše i jednostavnije podnesu ove poreske prijave elektronskim putem. 

Poreska uprava Republike Srpske je u posljednjih nekoliko godina učinila mnogo na polju pružanja elektronskih usluga poreskim obveznicima, te će i u narednom periodu nastaviti putem razvoja elektronskih servisa i težiti podsticanju poreskih obveznika da ih aktivno koriste. 

Opredjeljenje Poreske uprave za naredni period je da omogućimo podnošenje svih poreskih prijava elektronskim putem, registraciju poreskih obveznika i obveznika doprinosa elektronskim putem, ali i da završimo razvoj funkcionalnosti e-sandučeta, te da konstantno ispitujemo potrebe poreskih obveznika kako bi kreirali nove elektronske usluge. 

Sve potrebne informacije o postupku registracije i načinu popunjavanja prijava mogu se naći na internet stranici Poreske uprave /poreskaupravars.org/ u rubrici "Aktuelnosti". 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина