Ubjedljivo vođstvo Dodika i Cvijanovićeve

Ekskluzivno: ATV u posjedu najnovijeg nezavisnog istraživanja VIDEO

  • 09.08.2018. 10:35

Preliminarno potpuno nezavisno istraživanje javnog mnjenja, rađeno krajem jula na uzorku od 3.209 ispitanika u Republici Srpskoj, pokazuje da bi 40,2 anketirana dalo podršku SNSD-u, što je duplo više u odnosu na SDS, koji ima podršku njih 20,3 odsto.

PDP ima podršku 9,3 odsto ispitanika, DNS 9,1, SP 5,8 i SDA 3,8 odsto. Oko sedam odsto ispitanika glasaće za "ostale" ili manje političke partije, uključujući i SBB, SDP, SNS, Prva SDS..., što je još manje nego prema rezultatima prethodnih istraživanja.
  

Prema ovom najnovijem istraživanju javnog mnjenja, koje je u posjedu ATV-a, 46 odsto ispitanika voljelo bi da vidi Milorada Dodika kao srpskog člana Predsjedništva BiH, a 28 odsto Mladena Ivanića. 

Kada je riječ o kandidatima za predsjednika Republike Srpske, kandidat vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović dobila je 35 odsto povjerenja anketiranih građana, a kandidat Saveza za promjene Vukota Govedarica 23 odsto. 

Istraživanje javnog mnjenja u Republici Srpskoj vršeno je krajem jula terenskim radom. 

U istraživanju koje je radila renomirana agencija iz Srbije navedeno je da je u anketu uključena ujednačena polna struktura - muškaraca 52,4 odsto, žena 47,6 odsto, dok je prosječna starost ispitanika 45 godine.
  

Obrazovna struktura oslikava stvarno stanje - udio ispitanika sa srednjom stručnom spremom oko 54,2 odsto, visokom spremom 8,7 odsto, visokom stručnom spremom oko 20 odsto, dok je udio studenata oko 8,3 odsto, nezaposlenih je 19,4 odsto. 

Sa stanovišta mjesta stanovanja, struktura je takva da je oko 65 odsto ispitanika iz urbanih sredina, a 35 iz ruralnih. 
  


ATV je u posjedu cjelokupnog istraživanja koje je rađeno i po izborni jedinicama u Republici Srpskoj, koje ćemo objaviti narednih dana. 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок