Parlament Srpske

Efikasno funkcionisanje Fonda za zaštitu životne sredine

  • 09.10.2019. 20:50

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske u prošloj godini ostvario je ukupne prihode od naknada u iznosu od 4.850.434 KM i imao rashode od 4.605.235 KM, navodi se u izvještaju o izvršenju plana rada i finansijskog plana u prošloj godini.

U izvještaju, koji je razmotrila Narodna skupština Republike Srpske, ističe se da je neraspoređeni višak prihoda nad rashodima u 2018. godini bio 245.198 KM.

Neraspoređeni višak prihoda nad rashodima fonda od 2007. do 2017. godine iznosio je 2.636.660 KM.

Fond je uspio da obezbijedi efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva urednim sistemom naplate prihoda, te efikasnim i racionalnim trošenjem prikupljenih sredstava.

Ovakav rezultat ostvaren je zahvaljujući i stalnoj internoj kontroli, mjesečnoj analizi prihoda i rashoda i praćenju likvidnosti poslovanja.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Јovičević zaključila je današnji rad, a sjednica će biti nastavljena sutra raspravom o izvještajima o radu u prošloj godini Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske i Komisije za žalbe.

Poslanici će razmatrati izvještaj o radu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) za 2017. godinu, sa planom rada za 2018. godinu, izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja, te izvještaj o radu RTRS-a za 2018. godinu, sa planom rada za ovu godinu.

Na dnevnom redu je i izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja RTRS-a i informacija o dugu sa stanjem na dan 31. decembar 2018. godine.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.