Skupština Gradiška

Zvanično djeluje i odbornički klub Demokratskog saveza

  • 27.12.2018. 09:56

U Skupštini opštine /SO/ Gradiška od danas djeluje odbornički klub Demokratskog saveza /Demos/, a čine ga potpredsjednik lokalnog parlamenta Vladimir Janković, šef Kluba Dalibor Aleksić i odbornik Dragan Blagojević koji su ranije istupili iz DNS-a.

Ovo je danas konstatovano na početku redovne  sjednice SO Gradiška na kojoj će biti razmatran i rebalans ovogodišnjeg budžeta i prijedlog budžeta za iduću godinu. 

Janković, koji je ranije bio predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Gradiška, a sada je koordinator Demosa za Izbornu jedinicu dva, istakao je prije sjednice da Demos nastavlja da podržava rad načelnika opštine Zorana Adžića i svoj angažman u okviru vladajuće koalicije, gdje će participirati sa dva načelnika odjeljenja u lokalnoj upravi i dva direktora javnih ustanova. 

On je naveo da će nakon praznika biti održana osnivačka skupština opštinskog odbora Demosa Gradiška koji će činiti većina dosadašnjih članova Opštinskog i mjesnih odbora DNS-a. 

Jedini odbornik DNS-a u SO Gradiška od sada će biti Saša Lazić koji je u ovu stranku ušao prije godinu dana, nakon što je istupio iz SDS-a. 

Na današnjoj sjednici zakletvu je položio i novi odbornik SNSD-a Zoran Kecman, koji je u lokalnom parlamentu zamijenio sadašnjeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ranku Perić Romić, koja prisustvuje sjednici SO Gradiška. 

Sjednici SO Gradiška prisustvuje i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Ognjen Žmirić i delegat u Vijeću naroda Srpske Slavko Dunjić iz Ujedinjene Srpske.