Dragan Lukač

Džaferović se izlaže krivičnoj odgovornosti zbog neutemeljenih izjava

  • 25.09.2020. 12:41

Šefik Džaferović se izlaže krivičnoj odgovornosti zbog neutemeljenih izjava koje ničim ne može da opravda niti da dokaže, rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

"Ja bih rekao da se gospodin Džaferović izlaže krivičnoj odgovornosti zbog neutemeljenih izjava koje ničim ne može da opravda niti da dokaže. MUP Republike Srpske radi u skladu sa zakonom", rekao je Lukač i dodao:

"Ove godine više od 12 hiljada migranata naši policajci na teritoriji Srpske su stavili pod kontrolu i nisu dozvolili da prave bilo kakva krivična djela".

Lukač kaže da MUP Srpske nije u svojim vozilima prevozio migrante na prostor USK.

"MUP Srpske nije sprovodio u svojim vozilima, kao što to pokušava gospodin Džaferović da kaže, prevozio migrante u USK. Mi poštujemo mjere Štaba za vanrednu situaciju. I svakako nećemo pustiti da ljudi za koje ne znamo u kakvom su zdravstvenom stanju ulaze u naša vozila i da ih prevozimo. To se tako ne radi i nije se radilo na takav način", rekao je Lukač.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske razmotriće mogućnost krivične prijave protiv Šefika Džaferovića zbog toga što je MUP Srpske i pojedine firme optužio da organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu.

MUP Srpske smatra da izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i potpredsjednika SDA Šefika Džaferovića, govori o njegovoj spremnosti da neistinama zloupotrijebi ozbiljnost migrantske krize u zemlji za dnevno-političke svrhe, pri tome ne nudeći nijedno kvalitetno rešenje. 

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ne vrše, niti su ikada vršili prevoz migranata, ali nemaju pravo ni da ograničavaju kretanje migrantima. Podsjećamo da autobusi puni migranata dolaze u Banjaluku iz Sarajeva i Tuzle, kao i drugih gradova Federacije, a koje prevoze prevoznici iz FBiH, sa uredno plaćenim kartama", stoji u saopštenju MUP-a Srpske.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.