Spremni za akciju

Dva oklopna "Despota" stigla u MUP Republike Srpske

  • 02.08.2019. 19:17

Dva moderna oklopna "Despota", proizvedena u Bratuncu, od danas su na raspologanju policiji Republike Srpske. Za razliku od 9. januara, kada je prototip ovog oklopnog vozila prodefilovao banjalučkim ulicama, sada je MUP dobio dva vozila spremna za akciju.

Sa dva "Despota" MUP dobija jednu sasvim novu dimenziju, ali sa opremanjem policije nećemo stati, poručio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova, a naročito Specijalna antiteroristička jedinica, na ovaj način dobija jedan novi potencijal, jednu novu snagu, spremna da sa ovim vozilima interveniše u svim situacijama koje stoje pred njima i u skladu sa zakonom - po pitanju borbe protiv terorizma, protiv organizovanih grupa, ali i za pomoć našem stanovništvu, u slučaju elementarnih nepogoda", rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Despot" sa pogonom na sva četiri točka, je savremeno multifunkcionalno oklopno vozilo, namijenjeno za policiju i oružane snage, a u njegov razvoj je Vlada Srpske uložila milion maraka. Što se tiče naoružanja, ono će biti naknadno ugrađeno. Ministar unutrašnjih poslova i direktor bratunačkog "Tehničkog remonta" su potpisali ugovor o isporuci još osam vozila do kraja naredne godine. Prvi čovjek bratunačkog preduzeća kaže da je današnja primopredaja - posljednja faza posla koji su radili zajedno sa Vladom.

"Izuzetno smo ponosni, nama je ovo samo vjetar u leđa i dokaz da Vlada Republike Srpske i MUP prepoznaju kvalitet i našu želju da zajedno sa svima radimo, budemo bolji, i da uskoro izađemo sa još novijim i sa još boljim proizvodima", istakao je Slavenko Ristić, generalni direktor "Tehničkog remonta Bratunac".

Ristić ističe da već postoji interes za kupovinu "Despota", iz Izraela, Rusije, ali i nekoliko afričkih zemalja. Bratunačko oklopno vozilo se, između ostalog, može koristiti za patrolne i izviđačke misije, kao komandno vozilo, za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protivterorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorije, za osmatranje, i kao sanitetsko vozilo.
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић