Očekuje trijumf na predstojećim izborima

Dušica Runić izabrana za vršioca dužnosti načelnika opštine Drvar

19:18, 16.01.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Dušica Runić iz SNSD-a izabrana je za vršioca dužnosti načelnika Drvara. Odluku je donijelo Opštinsko vijeće, sa 10 glasova "za", tri uzdržana i četiri glasa protiv. Runićeva će funkciji obavljati do prijevremenih izbora, 17. februara. Ona je ujedno i kandidat SNSD-a za novog načelnika opštine.

“Kao stanovnik ovog grada, kao jedan od prvih povratnika, već 20 godina živim ovdje i dijelim sudbinu ovog naroda, nastaviću to da radim i dalje, trudiću se da unaprijedim sve aspekte života u Drvaru, koji nisu bas sjajni u svakom smislu”, kaže Runićeva.

Dušica Runić ima punu podršku SNSD-a. Potpredsjednik stranke očekuje ubjedljivu pobjedu na predstojećim izborima za načelnika ove opštine.

“Ova godina će biti dosta teška i izazovna. Ostaje dosta posla, treba usvojiti budžet, vidjeti koji su to projekti i Dušica će imati podršku i Vlade Srpske i rukovdstva Republike Srpske i hvala svima koji su podržali Dušicu Runić”, kaže Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a.

Prijevremeni izbori u Drvaru organizuju se nakon što je bivši načelnik opštine Drvar Goran Broćeta preuzeo poslanički mandat u skupštini Livanjskog kantona. Osim Drvara, još osam lokalnih zajednica 17. februara biraće nove načelnike i gradonačelnike.