Predsjednik Saveza logoraša Srpske

Dukić: Srbi ne smiju zaboraviti NATO agresiju na Srpsku i Srbiju

12:17, 03.09.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić poručio je da srpski narod nikada ne smije zaboraviti agresiju NATO-a na Republiku Srpsku i Srbiju i njene posljedice po zdravlje stanovništva, koje se i danas osjećaju.

"Nezamislivo je uopšte govoriti o tome šta je NATO uradio Republici Srpskoj i Srbiji tokom agresije. Takve bombe nisu bacane na Srbe ni za vrijeme Drugog svjetskog rata", rekao je Dukić Srni.

On je dodao da su takvi događaji za najtežu osudu i žaljenje jer dolaze upravo od onih koji se danas predstavljaju kao nosioci demokratije i ljudskih prava.

Govoreći o odnosu prema NATO-u, Dukić poručuje da Republika Srpska treba da ostane vojno neutralna u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske i da po tom pitanju slijedi Srbiju.

Prema odluci Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, koja je donesena u martu, kao Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Srpskoj određen je 9. septembar.

Prijedlog da ovaj događaj dobije republički značaj dao je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac i biće 27. u kalendaru obilježavanja najvažnijih datuma iz istorije srpskog naroda sa ovih prostora.

Košarac je 23. novembra prošle godine Odboru Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova uputio prijedlog da 9. septembar bude Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja, u skladu sa inicijativom koju je ranije pokrenula Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.