Lokalni izbori

Drvarčani, Petrovčani i Grahovljaci birali načelnike 

  • 17.02.2019. 19:17

Dušica Runić, kandidat SNSD-a ili Darko Kajtez, nezavisni kandidat - jedno od njih dvoje biće novi načelnik opštine Drvar. Ko god pobijedi neće imati lak zadatak. Drvarčani od novog načelnika očekuju dosta toga. Kažu - otvaranje novih radnih mjesta je prioritet. 

Kandidati su svjesni da u opštini ima mnogo posla i problema koje treba rješavati. I Runićeva, koja trenutno obavlja i dužnost vršioca načelnikac opštine, i njen protivkandidat Kajtez, poručuju da su spremni da se sa svime uhvate u koštac. 

Glasalo se i u susjednom Bosanskom Grahovu. Kao i u Drvaru, na crtu su, jedan drugome izašli, SNSD-ovac i nezavisni kandidat - Uroš Makić i Milorad Gligić. Stanovnici Grahova očekuju da se novi načelnik izbori sa silnim problemima koji su se nadvili nad malu federalnu opštinu sa većinski srpskim stanovništvom. 

I Makić i Gligić su uvjereni da mogu da opravdaju povjerenje stanovnika. SNSD-ov kandidat kaže da mu je prioritet zapošljavanje, posebno mladih. Osim toga, tvrdi, treba raditi i na poboljšanju zdravstvene zaštite na području opštine. Makićev protivkandidat poručuje da Grahovo ima velike prirodne potencijale koje bi trebalo iskoristiti. 

Iz Opštinske izborne komisije Drvar rekli su da je angažovano 30 posmatrača koji su brinuli za regularnost izbornog procesa, koji je protekao bez problema. 

Biračka mjesta u Drvaru i Bosanskom Grahovu otvorena su na vrijeme, jutros u sedam časova, zatvorena u 19. Na području ove dvije opštine registrovano je 9750 glasača. Problema tokom glasačkog procesa nije bilo. Prijevremeni izbori održani su i u Bosanskom Petrovcu gdje je pravo glasa imalo nešto više od šest i po hiljada glasača koji su mogli da biraju između šest kandidata - Emine Mešić iz SNSD-a, Ermina Hajdera iz SDP-a, Senade Mehdin, kandidata SDA, DF-ovog Rusmira Mujadžića i dva nezavisna kandidata, Branka Despota i Dejana Prošića. Prijevremeni izbori u opštinama Bosanski Petrovac, Drvar i Bosansko Grahovo održavani su jer su dosadašnji načelnici, zbog preuzimanja funkcija u skupštinama kantona, podnijeli ostavke.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок