Načelnik opštine Novi Grad

Drljača: Prisustvo migranata utiče na sve segmente života

  • 13.03.2019. 21:00

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je za Srnu da je dolaskom lijepog vremena ponovo povećan broj migranata koji prolaze područjem ove lokalne zajednice, ističući da njihovo prisustvo utiče na sve segmente života, posebno bezbjednost.

"Činjenica je da ćemo biti suočeni direktno sa ovim problemom i da vlast na nivou BiH nije u mogućnosti da se nosi sa ovim. Veliki broj migranata utiče na sve segmente života, posebno bezbjednost. Moguće se ekscesne situacije koje su za sada sporadične", rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, opština ima dobru saradnju sa Policijskom stanicom Novi Grad, a sutra će na sjednici opštinskog Foruma za bezbjednost biti poznati zvanični podaci o kretanju migranata i bezbjednosnim pokazateljima.

"Sve što se tiče nas na lokalnom nivou funkcioniše. Ono što nije dobro jeste činjenica da se ne zna epilog ovog problema, da li će migranti preći u zemlje EU, što je njihov cilj ili će biti vraćeni u zemlje iz kojih dolaze. Ovako, njihovo zadržavanje na granici sa Hrvatskom otežava situaciju", rekao je Drljača.

On je naveo da će u ovoj opštini uskoro biti realizovan projekat video-nadzora, postavljanje 12 kamera na raskrsnicama, što će olakšati kontrolu kretanja.

"Ono što je sigurno, jeste da bilo kakav smještaj migranata ne dolazi u obzir. Nemamo kapacitete, niti to želimo", poručio je Drljača.