Prvi čovjek Unije udruženja poslodavaca

Dragutin Škrebić zamijenio Danijelu Batar u Inspektoratu Srpske

  • 31.10.2019. 18:54

Danijela Batar više nije na čelu Republičkog inspektorata, a  zamijenio ju je prvi čovjek Unije udruženja poslodovaca Republike Srpske, Dragutin Škrebić, potvrđeno je ATV-u Vladi Srpske. 

Batareva, koja je nedavno po drugi put imenovana na funkciju vršioca dužnosti dikrektora Inspektorata Republike Srpske, smijena je na današnjoj sjednici Vlade. Škrebić, u kratkom telefonskom razgovoru kaze da je jutros dobio informaciju da je imenovan za v.d. direktora Inspektorata, ali dok to ne bude zvanično potvrđeno, poručuje, neće davati izjave za medije. 

Na rad Danijele Batar u posljednje vrijeme bilo je dosta pritužbi zaposlenih, a pripisuju joj se i brojne kontroverze. Posljednja je vezana za odluku o odgađanju poništenja diplome Osmana Mehmedagića Osmice.

Dan prije odluke Inspektorata Republike Srpske da odloži poništavanje diplome direktoru OBE, Okružni sud u Banjaluci odbacio je zahtjev za privremenu mjeru obustave poništenja diplome do okončanja upravnog spora, nezvanično saznaje ATV.

Fakultet i Osman Mehmedagić podnijelu su tužbe u upravnom sporu Okružnom sudu Banjaluka kojim traže da Sud poništi rješenje o poništavanju diplome. Istovrmeno, tražili su od Suda da izda privremenu mjeru obezbjeđenja kojom bi se obustavilo izvršenje rješenja do okončanja upravnog spora na Sudu, a Sud je taj prijedlog odbacio. Tako su se stekli uslovi za objavljivanje odluke o poništavanju diplome u Službenom glasniku, sa čime bi ista prestala da važi. 

Međutim, Inspekcija je dan poslije toga odgodila izvršenje rješenja koje je zapravo sama donijela, saznaje ATV. 

Danijela Batar u maju prošle godine imenovana je za v.d. direktora Republičkog inspektorata. Tada je Inspektorat potresla afera konkurs, u kojoj je Batareva izmijenila uslove konkursa koji joj daju određenu prednost. 

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici smijenila je i Gorana Aljetića, v.d. glavnog republičkog prosvjetnog inspektora.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)