Desna ruka Jerinića

Dragan Vasilić zamjenik gradonačelnika Doboja

  • 21.03.2019. 19:24

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, položio je zakletvu i dobio prvog saradnika. Kao jedini Jerinićev prijedlog, za zamjenika gradonačelnika izabran je Dragan Vasilić. Pravnik, koji je već obavljao isti posao, dobio je podršku  27, od 29 odbornika. 

"Imajući u vidu da nismo crno na bijelo definisali tako neke pozicije a i smatram da to nije toliko neophodno mi smo odlučili da podržimo gospodnina Vasilića ukoliko je on izbor gradonačelnika“, kaže Sanja Vulić, predsjednica kluba odbornika SNSD-a u SG Doboj. 

Istim brojem odborničkih glasova izglasano je i zaduženje. Sa 4.350.000 maraka gradiće se dvorana i uređivati saobraćajnice.

"Za dvoranu ide 2,5 miliona, kreditnih sredstava, planirano je iz budžeta redovnih sredstava za dvoranu da izdvojimo milion i takođe očekujemo od Vlade Republike Srpske milion kako bi zatvorili kompletnu finansijsku konstrukciju“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Podrška kapitalnim porojektima izostala je od socijalista. Bili su uzdržani. 

"Zašto na dnevnom redu nema kredita koji će biti ulaganje u proizvodnju industrijku zonu i slično. Nismo protv da se grad uređuje, da se rekonstruišu ulice“, Vedran Gligorić, odbornik SP u SG Doboja.

Kreditom će biti sanirane tri ulice, plaćeno zemljšte za gradnju objekata. Gradnja dvorane je počela, a trenutno se demontira oprema. Novim zaduženjem Doboj ne prelazi dozvoljenih 18 odsto budžeta.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?