Napušta li stranku?

Dragan Mektić nezadovoljan stanjem u SDS-u: Srećno vam šverceri i profiteri

  • 04.07.2019. 08:37

Dragan Mektić, član SDS ponovo je nagovijestio svoj odlazak iz SDS ispoljivši nezadovoljstvo zbog stanja u stranci.

Mektić je neposredno nakon održane stranačke skupštine u nedjelju kada je za predsjednika SDS izabran Mirko Šarović čestitao novom čelniku rekavši: “Za samo dva dana podigla se lopovsko-tajkunska kamarila koja želi da preuzme stvari u svoje ruke. Mislim da sebe ne vidim u tom hoštaplerskom društvu”.

Kada je upitan da li napušta stranku rekao je da to ne radi.

– Borim se u okviru SDS, ali neću zajedno sa tajkunima i lopovima u stranci. Tražiću da se odstrane iz struktura, a od toga mnogo toga zavisiti – naveo je on. 

Ipak, sinoć je ponovo reagovao na izjavu šefa Kluba SDS u NSRS Miladina Stanića koji je rekao da “onaj koji nije zadovoljan vrati knjižicu”.

– OK, dakle po Staniću u SDS-u trebaju da ostanu smo oni koji su švercovali za vrijeme rata, ostali mogu da vrate knjižice i istupe. Srećno vam šverceri i profiteri – poručio je Mektić.

SDS-ovci su rat na društvenim mrežama rat počeli nakon unutarstranačkih izbora, koji su održani u nedjelju.

Mnogi su nakon izbora ostali kratkih rukava, a najgore je prošla Aleksandra Pandurević, bivši dugogodišnji član Glavnog odbora i sve do nedavno potpredsjednica stranke. Tome što nije izabrana u Glavni odbor, tvrdi, kumovali su prvi čovjek Zvorničkog SDS-a, Dragomir Vasić, bivši predsjednik stranke Vukota Govedarica i generalni sekretar stranke Igor Ostojić.

"Ja stradah zbog 15 ruku Dragomira Vasića, vječitog trgovca sa SNSD-om čija je posljednja ponuda Dodiku bila mjesto u Upravnom odboru Alumine i Vukota i SDS neće napadati Batagon. A onda ponuda Vukoti da nema mene i da ima 15 ruku", navela je Pandurević na Tviteru.

Podsjećamo, juče je Mektić u svom dobro poznatom maniru, preko društvenih mreža žustro je udario na trenutnu situaciju u SDS-u.

Trn u oku mu je i dalje prvi čovjek prnjavorskog SDS-a, Nemanja Vasić, koji bi prema nezvaničnim informacijama, mogao da postane i zamjenik Mirka Šarovića. 

"Nažalost, Nemanja je bio, a ostaje i dalje glavni, a kako će SDS dalje sa njim prolaziti vidjeli smo na prošlim izborima. Katastrofalno", naveo je Dragan Mektić.

Mektić je poručio da ostaje u stranci, ali da će iskristalisati svoj stav te da je njegov jedini uslov SDS kao stranka poštenih ljudi. Taj scenario nije isključen, jer prema nezvaničnim saznanjima ATV-a, Mektić pregovara sa DF-om Željka Komšića o mogućem prelasku u tu stranku.

Тагови: