Lukač i Nović za ATV

Pokušaj rušenja vlasti, pravni slučaj prerastao u politički VIDEO

  • 27.12.2018. 19:19

U okviru Centralnih vijesti, ATV emituje specijal o događajima u proteklih par dana u Banjaluci.

Gosti Specijala bili su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i član Odbora za  ustavni poredak Republike Srpske, Sredoje Nović.

"Svima nam je stalo da se dođe do istine. Grupu "Pravda za Davida" je iskoristila jedan politička grupacija na čelu sa PDP-om", rekao je ministar Lukač.

"Opozicija i dalje neće da prizna poraz i ovo je pokušaj da se sruši vlast u Srpskoj", kaže Lukač.

Za optužbe na njegov račun ministar Lukač kaže:

"U vijeme dešavanja nestanka Davida, ja nisam ni bio u državi, međutim prve optužbe su bile na račun direktora policije, jer momak koji se tapa pominjao ima isto prezime. I krenule su optužbe da MUP štiti njegovog rođaka, a danas vidimo da se taj momak nigdje ne pominje", kaže Lukač.

"Jedan pravni slučaj je prerastao u politički slučaj, i to je najopasnije u svakom društvu", rekao je Sredoje Nović.

"Kada govorimo u prerastanju iz pravnog u politički slučaj, to ima za cilj rušenje vlasti", dodaje Nović. 

"Apsolutno je šokantno da jedan član Predsjedništva Željko Komšić izlazi u javnost i tvrdi da je policija RS genocidna", kaže Nović.

"Sve radnje u Tužilaštvo predugo traju i to je sve trebalo ranije da se odradi. Policija je odradila sve što je trebalo da uradi", kaže Lukač.

"Tužilaštvo se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Ili će biti pukovnici ili pokojnici. Moraju imati snage da kažu o kome se radi ili da drugačije okarakteršu ovaj slučaj i vode istragu u drugom smjeru", rekao je Nović.

"Policija je upotrebila silu samo onoliko koliko je bilo potrebno da zaštiti sebe. Svi oni koji misle da mogu da ponižavaju policiju, varaju se", kaže ministar Lukač.  

"Lažna je vijest da su pripradnci MUP-a Srbije bili na Trgu Krajine", kaže Lukač te dodaje da mu je žao što su Davora Dragičevića iskoristili zlonamjerni ljudi, koji imaju za cilj rušenje Srpske.

Lukač kaže, da ako bilo ko ponudi bilo koju činjenicu da je kriv za nešto, on će sam podnijeti ostavku.

"Kada neko da neku činjenicu da sam ja kriv za nešto, nema potrebe da me iko smijenjuje, ja ću sam podnijeti ostavku", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

"Ovaj slučaj se mora razriješiti u institucijama pravde RS. Svi moraju poštovati proceduru", kaže Nović.

"Ovo je policija ovog naroda i iz ovog naroda i policija nije tukla djecu. I vidjeli smo svih ovih mjeseci da se djeca zloupotrebljavaju i svi koji to rade će morati da odgovaraju", kaže Lukač.

Тагови: