Domu zdravlja Banjaluka 150.000 KM za nabavku opreme

  • 18.11.2020. 19:04

Kako izgleda testioranje na Kovid 19 iz automobila na banjaučkoj Malti, danas je lično provjerio srpski član Predsjedništva.

Ovo je odlično odrađeno, kaže Milorad Dodik. 

"Vidio sam da su ljudi veoma zadovoljni, pričao sam s njim, a i ovdje isto tako i mislim da ono što trebamo samo da poboljšamo te uslove i mi ćemo to raditi", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.  

A za poboljšanje uslova već sutra stiže 150 hiljada maraka za nabavku opreme. 50 hiljada maraka uplatiće i najveća stranka u Srpskoj. I to nije sve. 

"Riješiće se pitanje digitalnog rentgena koji košta 500.000 maraka i mi ćemo to obezbijediti i da se to uradi. Mamograf koji je pokretni koji košta oko 400.000 maraka i sanitetsko vozilo koje košta 200.000 maraka. Već smo dogovorili na koji način i kojom dinamikom. Razgovarali smo o tome da se sagleda stanje opreme u ovom Domu zdravlja i da se naprave zahtjevi i da se vidi koji zadovaljavaju, koji ne zadovoljavaju i da napravimo cjelovit program obnove opreme", istakao je Milorad Dodik, srpsko član Predsjedništva BiH.

I u proteklom periodu smo imali podršku republičkih institucija i Gradske uprave, poručuju iz Doma zdravlja. Nabavkom pokretnog mamografa biće ubrzani redovni i preventivni pregledi koje je usporila pandemija. 

"Odlučili smo se da predložimo predsjedniku nabavku mamografa pokretnog iz razloga što je sada u ovom vremenskom periodu otežan pristup građanima zdravstvenom sistemu i zdravstvenoj zaštiti zbog epidemije korona virusa, a posebno je otežano provođenje preventivnih usluga koje mi pružamo u Domu zdravlja i rano otkrivanje malignih bolesti", naglasila je Nevena Todorović, direktor Doma zdravlja Banjaluka.

U narednih sedam dana na ulazu u Dom zdravlja će biti postavljeni montažni objekti koji će služiti kao čekaonice za testiranje na kovid.