Dom zdravlja u Tesliću dobio novu medicinsku opremu

  • 30.10.2020. 18:40

Teslićki Dom zdravlja "Sveti Sava“ nastavlja sa ulaganjima u nabavku medicinske opreme. Tako je stari i dotrajali ultrazvučni aparat, zamijenio novi, i to onaj najsavremene tehnologije. 

Time će rad Službe za radiologiju i ultrazvuk biti olakšan, a pacijenti će dobiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. 

"Jako sam zadovoljan, mnogo je bolja slika, mnogo je bolja vizuelizacija, lakše je raditi. Mi smo prilagodili rad uslovima pandemije, ali moja služba je radila sa 110% kapaciteta. Pored ultrazvučnih pregleda, ja očitavam i RTG snimke. Mnogo pacijenata u toku dana snimi pluća, imamo i ultrazvučne preglede", kaže doktor Nedeljko Kerić, načelnik Službe za radiologiju i ultrazvuk DZ „Sveti Sava“ Teslić.

Nabavka opreme vrši se iz vlastitih sredstava, zahvaljujući pozitivnom poslovanju u ovoj godini. U toku su i radovi na rekonstrukciji dijela stomatološke službe gdje takođe stiže nova, savremena, oprema za rad. 

"Dom zdravlja za prvih devet mjeseci evidentirao je pozitivno poslovanje u radu što znači da su se stvorili određeni preduslovi za ulaganja u opremu koja je nesumnjivo zastarila. Procenat amortizacije takve opreme je 80 odsto", kaže Srđan Danilović, direktor Doma zdravlja „Sveti Sava“, Teslić.

U teslićkom Domu zdravlja u toku su i radovi na renoviranju kompletne Službe pedijatrije iz donatorskih sredstava. Od poda do plafona, očekuje se da pedijatrija uskoro zablista u novom ruhu.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)