Dogovorene smjene u JP "Šume" Srpske

  • 19.04.2021. 14:14

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske dogovorena je smjena rukovodioca 10 organizacionih djelova JP "Šume" Srpske, od toga sedam gazdinstava, Centar za gazdovanje kršom - Trebinje, Centar za sjemensko rasadničku proizvodnju - Doboj i Šumarska kuća "Ognjište" - Jahorina.

Kada su u pitanju gazdinstva riječ je o: ŠG Milići, ŠG Majevica Lopare, ŠG Vrbanja Kotor Varoš, ŠG Zelengora Kalinovik, ŠG Drina Srebrenica, ŠG Borja Teslić.

U 15 časova će ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Boris Pašalić održati konferenciju za medije.

Ranije su iz SNSD-a poručili da smatraju nedopustivim da je jedanaest šumskih gazdinstava u Republici Srpskoj iskazalo gubitak u poslovanju i ocjenjuje da ne postoje opravdanja za tako loš rezultat u radu.

SNSD traži od Vlade Republike Srpske, nadležnog ministarstva i Јavnog preduzeća Šume Srpske hitnu smjenu odgovornih za loš rezultat u poslovanju svih jedanaest gazdinstava, saopšteno je iz ove partije.

Takođe, SNSD traži od nadležnog ministarstva da predloži i imenuje novo rukovodstvo na period od šest mjeseci s ciljem stabilizacije i obezbjeđivanja pozitivnih trendova u poslovanju.

- Od istražnih organa SNSD traži da izvrše uvid u rad ovih šumskih gazdinstava i utvrde eventualne nezakonitosti u radu - ističe se u saopštenju.