Putevi Republike Srpske

Dogovorena izgradnja dionice puta kod sokolačke Sportske dvorane

  • 15.05.2019. 17:14

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica dogovorili su danas izgradnju dionice puta kod sokolačke Sporske dvorane, a, kako je najavljeno, sredstva u vrijednosti većoj od 300.000 KM obezbijediće Vlade Srpske.

Nešić je Srni rekao da bi ta sredstva trebala biti realizovana preko "Puteva Srpske", te da će ovo preduzeće izvršiti poslove na obostrano zadovoljstvo.

On je sa najbližim saradnicima obišao planirane lokacije za održavanje 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara koje će na Sokocu biti održane od 3. do 7. jula.

"`Putevi Srpske` će odobriti sredstva za poboljšanje putne infrastrukture na ulazu u gradsko naselje Sokolac iz pravca Han Pijeska, uz trotoare i nove pješačke prelaze, u skladu sa iskazanim potrebama lokalne zajednice, kada je riječ o bezbjednosti pješaka", izjavio je Nešić.

On je istakao da je riječ o dionicama regionalnih i magistralnih puteva koji su u nadležnosti "Puteva Srpske", tako da će inženjeri ovog preduzeća uskoro izaći na teren i utvrditi potreban iznos sredstava za taj dio radova.

Bjelica je precizrao da se već od 25. maja mogu očekivati prve aktivnosti na izgradnji dionice saobraćajnice kod Sportske dvorane, a početak radova na sanaciji saobraćajnice na regionalnim putu na ulazu u Sokolac početkom juna.

On je naveo da je predstavnike "Puteva Srpske" upoznao o aktivnosti na pripremi za održavanje 56. MOSI na kojima će učestovati skoro 40 gradova i opština Srbije, Crne Gore i BiH.

"Nakon ranijeg razgovora sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i ovih danas ostaje nam da utvrdimo dinamiku radova i odredimo prioritete koji će biti urađeni, u susret predstojećoj međudržavnoj sportskoj manifestaciji", naveo je Bjelica.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.