Neđo Trninić posjetio Hercegovinu

Dogodine rekonstrukcija puta Ljubinje-Trebinje

19:39, 18.07.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Dolazak u Trebinje iz pravca Ljubinja prava je avantura, nije lako izbjeći sve rupe i savladati oštre krivine. Šezdesetak kilometara godinama vapi za rekonstrukcijom.

Uzak i krivudav put ispunjen velikim brojem rupa, ponegdje i zakrpljen tako izgleda putna dionica Trebinje-Ljubinje, pa sve do Stoca. Mnogi kažu da je ovo najgori put u Hercegovini, a vjerovatno i šire.

Do Trebinja je tim putem stigao i ministar saobraćaja i veza. Još jednom se uvjerio koliko je dionica u lošem stanju. Nakon truckanja barem je donio dobre vijesti - naredne godine kreće sanacija. Kaže da će kritični dio dobiti prioritet, zakrpiće se rupe, a tamo gdje bude trebalo praviće se i treća traka. Radovi će se izvoditi sve do entitetske granice, novac je spreman.

Predviđena sredstva su 12,5 miliona. Podjelili smo u dvije faze, realizacije prve faze počinje vrlo brzo. Najkasnije da se realizuje sledeće godine, u visini od 6,5 miliona. Druga faza dok se izvrše neophodne radnje," rekao je Neđo Trninić. ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

Imali su ministar i gradonačelnik Trebinja o još čemu da pričaju. Kreću i radovi na izgradnji obilaznice oko Trebinja.

"Dionica iz pravca Dubrovnika, prema Gradu Sunca, je trenutno aktuelna, izdvojena su sredstva. U narednom periodu očekujemo i nastavak, od Grada Sunca prema Mostaru," kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Hercegovina nije zaboravljena, odgovorio je na prozivke Trninić. Podsjeća da je u toku izgradnja puta Nevesinje - Berkovići i da se dosta uradilo i kada je u pitanju put Foča - Šćepan  Polje.