Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Zalagaću se za očuvanje mira i ekonomski napredak

  • 01.11.2018. 15:55

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas šefu Misije OEBS u BiH Brusu Bertonu u Banjaluci da će se zalagati za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma kako je napisan, te za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak.

Dodik je rekao da će njegov početni čin na novoj funkciji biti vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH, odnosno zalaganje za ukidanje funkcije visokog predstavnika u BiH i udaljavanje stranaca iz Ustavnog suda BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Dodik, koji je aktuelni predsjednik Republike Sroske, rekao je da će se zalagati za evropski put i poštovanje vojne neutralnosti BiH, odnosno njenu demilitarizaciju, a protiv vojnih integracija, te da Srbi u parlamentu BiH neće raditi na štetu Bošnjaka i Hrvata. 

Zahvalivši Bertonu na čestitkama za izbor na funkciju srpskog člana Predsjedništva u BiH, Dodik je rekao da će u Predsjedništvu BiH raditi u skladu sa Ustavom. 

Predsjednik Republike Srpske zahvalio je šefu OEBS-a na dosadašnjoj korektnoj saradnji i pomoći sa željom da se takva saradnja nastavi.