Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Zaključci Narodne skupštine biće sprovođeni

  • 14.11.2019. 13:27

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se radi na operacionalizaciji zaključaka sa nedavne posebne sjednice Narodne skupštine Srpske o Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj Republike, te da će za sprovođenje svakog biti formiran tim ljudi i akcioni plan.

"Zaključci su takvi kakvi jesu, neće se mijenjati i biće sprovođeni", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, povodom ocjene OEBS-a da su zaključci zabrinjavajući.

On je naglasio da je na posebnoj sjednici parlamenta Srpske postignuto jedinstvo dominantne skupštinske većine, te da je razumljivo zašto su stranci "skočili na ovu priču" i poručio je Srbi u BiH neće odustati od Srpske.

"Oni su degradirali vrijednosti Dejtonskog mirovnog sporazuma i njegovim pogrešnim tumačenjem mnoge doveli u zabludu. Nismo mi 1992. priznali BiH, već oni. A da BiH nije održiva pokazalo je vrijeme poslije toga, pa su korigovali stavove u smislu da moraju da prihvate realnu BiH sa Srpskom i koja je organizovana u skladu sa Dejtonom. Namjera je da degradiraju Srpsku i njene institucionalne mogućnosti, da nas dovedu u poziciju da odustanemo od ideje Srpske. Nećemo odustati!", poručuje Dodik.

On je istakao da su zaključci Narodne skupštine Republike Srpske poruka generacijama koje dolaze, te naveo da Savjet za sprovođenje mira u BiH /PIK/, koji je, takođe, negativno ocijenio ove zaključke, predstavlja "nešto sklepano i podvalu Srpskoj".

"Niti čitam njihove kominikee, niti me zanimaju njihovi stavovi. Ako imaju šta reći Srpskoj, neka dođu ovdje i kažu. Ako to hoće i mi hoćemo da pričamo. Mi znamo da čitamo Dejtonski mirovni sporazum i Ustav. Zaključcima smo se savršeno dobro kretali kroz Ustav i Dejtonski sporazum i zašto bilo ko, pa i OEBS sada brani kriminalnu zaostavštinu visokih predstavnika?", pita Dodik.

On je rekao da su zaključci pravo Srpske, te da su ocjene i stavovi PIK-a i OEBS-a njihova stvar.

"Nastavićemo da radimo ono što je u interesu ovog naroda", poručio je Dodik. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.