Pred RS teški predizborni dani

Dodik: Vučić potvrdio da se stranci miješaju u izbore u Srpskoj

  • 24.09.2018. 21:33

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Istočnom Novom Sarajevu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da ima saznanja da se strane ambasade miješaju u izbore u Republici Srpskoj i da je pred Srpskom 10 vrlo teških predizbornih dana.

Dodik je istakao da je, međutim, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ranije izjavio da se Srbija miješa u izbore u BiH. 

"Znate zašto je to rekao? Zato da Vučić ne bi došao ovdje da bi otvorili bolnicu u Kansindolu i time je nanio ozbiljan udarac Srbiji", rekao je Dodik novinarima. 

Dodik, koji je i kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH, ponovio je da se u izbore u BiH najviše miješa stara američka administracija sa ambasadorom Morin Kormak na čelu, kao i Britanci i neki drugi predstavnici međunarodne zajednice koji se svojski trude da na vlasti održe Mladena Ivanića, Mirka Šarovića, Dragana Mektića i druge članove "takozvanog Saveza za pobjedu". 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj. 

Govoreći o miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Srpskoj, Vučić je istakao da su se još i među Srbima našli oni koji će Srbiju da optužuju za miješanje. 

"Naši Srbi su se našli da Srbiji drže pridike. Šta ćete. Valjda ste sve razumeli. Prvo sam se kiselo nasmejao, a onda razmišljao šta da odgovorim na to kada su neki rekli kako se Srbija meša u izbore u BiH", rekao je Vučić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.