Dodik: Vijekovima da slavimo Dan srpskog jedinstva

  • 15.09.2020. 18:01

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas povodom Dana srpskog jedinstva da će srpski narod vijekovima proslavljati ovaj praznik.

- Namjera je da ovo činimo godinama, decenijama i vijekovima. Ovaj dan da slavimo i da pamtimo. To je dan kada je stradalnička vojska na Solunskom frontu prošla golgotu, i oslobodila sve ove narode na Balkanu, između ostaloga i Banjaluku - rekao je Dodik.

Naglasio je da ništa prirodnije nema nego za jedan narod da ima svoje pravo na državu.

- To danas znači teritoriju, narod i efektivnu vlast. Srpski narod danas ima dvije države, i to nam nikada niko ne može oduzeti. Mi nismo nikakvi "bosanski Srbi", već samo Srbi. Nemojte nas ponižavati i samo takvi možemo učestvovati u bilo kavom dijalogu i nikako drugačije - istakao je Dodik.

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin uručio je povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave predsjednici Republike Srpske replike ratnih zastava ispred Palate Republike.

Vulin je zastave uručio u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića.

Cvijanović i Vulin su u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića prethodno u Palati Republike razgovarali povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.