Značajni razgovori o ekonomskom razvoju

Dodik: Upoznali smo premijera Rusije sa problemima u BiH

  • 19.10.2019. 22:00

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, susreli su se večeras sa predsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim sa kojim su razgovarali o ekonomskim i političkim situacijama u Republici Srpskoj i BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik iskoristio je priliku da pozove Medvedeva da posjeti Banjaluku i Republiku Srpsku i da je ruski premijer izrazio želju da do toga dođe.

"Razgovarali smo o mnogim ekonomskim pitanjima kao što su gasovod, rad rafinerije, apsolutno sve spekulacije da rafinerija ne radi u Republici Srpskoj nisu tačne i da će oni prestati da rade naravno nisu tačne. Oni će nastaviti da rade naravno prolagođavajući svoju poslovnu politiku okolnostima u tom trenutku. Ono što je najvažnije da će se zadržati razna mjesta i da će se obim poslati biti očuvan i pojačan. Razgovarali smo i o tome da u BiH godinu dana nakon izbora nije formirana vlast i isto tako da su Bošnjaci našli razlog da stave pitanje članstva u NATO ispred bilo kakvih mogućnosti da se formira institucija vlasti", rekao je Dodik.

Razgovoru sa Medvedevim prisustvovala je i Željka Cvijanović koja je poručila da je dobro da i mi iz našeg ugla kažemo kakva je to BiH, da je riječ o jednoj fazi mrtvila i besmisla postojanja države koja nakon godinu dana ne može da formira vlast.

"Naravno da smo mi u Republici Srpskoj zainteresovani za nastavak saradnje na pitanjima koja su već ranije trasirana, ali uvijek postoji prostor za postizanje novih projekata", kaže predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović i dodaje da je raduje što uvijek postoji dobro političko razumjevanje"

"Kada imate dobro političko razumjevanje nemate prepreke ni na ekonomskom putu, a naravno da je važno da u Savjetu bezbjednosti Rusija govori jezikom istine. Isto tako je važno da Rusija posmatra generalno poziciju našeg prostora koji je izbalansiran", kaže Cvijanovićeva i žali što je prostor Republike Srpske zadešen raznim spekulacijama i manipulacijama koje dolaze iz Sarajeva, ali i sa stranih adresa.

"Oni su se potrudili da nas predstave kao prostor gdje postoji maligni uticaj Rusije itd. U BiH postoje razni uticaji i ne znam zašto bi se problematizovao, sve i da postoji, uticaj Rusije", zaključila je predsjednica Republike Srpske.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.