Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik u Srebrenici: Izaći na izbore i pokazati demokratski kapacitet

  • 18.02.2021. 12:24

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Srebrenici sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem.

Dodik je rekao da je razgovarano o pitanju lokalnog razvoja i izborima, istakavši da je poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju politička odluka koja nema veze s pravom.

"Izbori treba da potvrde normalizaciju žvota u Srebrenici, a bojkotom se to ne čini", rekao je on i pozvao sve građane da izađu na izbore u nedjelju, jer time pokazuju demokratski kapacitet.

Govoreći o razvoju opštine, Dodik je istakao da se u Srebrenici rješava pitanje zapošljavanja.

Grujičić je rekao da će nepravda učinjena njemu i srpskom narodu donošenjem odluke o poništavanju i ponavljanju izbora, biti ispravljena u nedjelju, te da će izbori proteći u miru.

On je istakao da dio bošnjačkih političara problematizuje situaciju, izrazivši nadu da Bošnjaci neće povjerovati u njihove namjere i da će u nedjelju izaći na izbore.

Grujičić je naglasio da su na današnjem sastanku dogovoreni kapitalni projekti i da se neće stati sa razvojem opštine

"Mi ćemo na Dan opštine otvoriti kamenolom, otvaraćemo uvijek nove pogone", rekao je on, izrazivši zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH za kontinuiranu podršku ovoj opštini.

Predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poručio je da će Srebrenica i njeno rukovodstvo, predvođeno Grujičićem, uvijek imati političku i institucionalnu podršku. 

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина