Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: U planu mega projekat - gondola do Pala i Lukavice

  • 30.11.2019. 18:04

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je sadašnji izgled Јahorine zajednički uspjeh cijele Republike Srpske, jer su u ovu planinsku ljepoticu uložena ogromna sredstava, ali, prije svega, ogromna želja da joj bude vraćen stari sjaj, značaj i ugled.

"Političari se uvijek mjere po tome šta ostave iza sebe, a ne šta pričaju da će uraditi. Kada se okrenem sada i pogledam šta smo uradili na Јahorini u posljednjih nekoliko godina vjerovatno ne bi trebalo ništa da govorim, ali otvaranjem ove gondole naši planovi se ne završavaju", rekao je Dodik.

On je naglasio da je velika čast i zadovoljstvo zbog činjenice da je napravljena gondola, ali da se tu neće stati, niti se tu planovi završavaju.

"Oni se nastavljaju. Imamo namjeru da u narednom periodu počnemo da gradimo gondolu do Pala i Lukavice. To će biti mega projekat koji ćemo da realizujemo u narednih nekoliko godina i on će značiti novu ponudu i novi sadržaj na ovoj olimpijskoj planini. Zato svi moramo da budemo dio ovog tima koji se zove Јahorina", rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je Јahorini potrebno mnogo investitora i novih smještajnih objekata.

"Ovdje moramo da uvedemo više reda. Ništa ne može biti rezultat ličnih želja i ambicija. Moramo planirati i raditi zajedno i Vlada je ta koja treba da ima osnovnu funkciju u saradnji sa opštinama na ovom području kako bi ova planinska ljepotica bila od globalnog značaja", istakao je Dodik.

Proglasivši gondolu svečano otvorenom, Dodik je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a posebno ministrima i cijeloj Vladi Republike Srpske bez čijih odluka ne bi bilo moguće sve ovo relizovati.

On je prenio pozdrave i zahvalnost proslavljenog reditelja Emira Kusturice zbog odluke da gondola na Јahorini nosi njegovo ime.

"Kusturica je veliki ljubitelj ove planine, skijanja i čovjek koji će veoma brzo doći ovdje ponovo", istakao je Dodik.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.